KEMISK PEELING





Enerpeel® är unikt i sitt slag genom den unika teknologi som ligger bakom. Peelsen är klassificerade som Medicintekniska produkter (CE-märkta såsom ”medical devices”). Genom att kombinera Enerpeel® klinikbehandlingar med medicinsk hudvård, får du behandlingar och resultat långt mer effektfulla än traditionella kosmetiska behandlingar eller AHA-behandlingar.


MARKNADENS BREDASTE UTBUD AV PEELS

Enerpeel är en medicinteknisk kraftfull peeling som erbjuder allt från lätt uppfräschande till mer korrigerande behandlingar. Med ett brett peeling-utbud anpassar vi för Ditt individuella behov och ger Din hud bästa förutsättningarna. Behandlingarna utförs med fördel som kur om 4-6 behandlingar eller som komplettering till ansiktsbehandling (Ansiktsbehandling Medical). Enstaka behandling ger allmän uppfräschning samt underhåll och bevaring av hudens ungdomliga fräschör. Rekommenderad underhållsbehandling 1 gång varannan månad.


ENERPEEL - KEMISKA PEELS 1,195:-/BEH.


           Enerpeel PA          – Mot fet hud,  Acne


           Enerpeel SA          – Acne, Mot fet hud


           Enerpeel GA         – Åldrad hud, Torr hud, Allmän uppfräschning


           Enerpeel JR          – Ojämn pigmentering, Solskador, Åldrad hud


           Enerpeel TCA 25  – Åldrad hud, Ojämn pigmentering, Rynkor/Linjer


           Enerpeel Neck     – Åldrad hud hals


           Enerpeel Hands  – Åldrad hud händer, Ojämn pigmentering


           Enerpeel EL          – Åldrad hud runt ögon och mun


           Enerpeel MA        – Akne, känslig torr hud, Rosacea












HA är en förkortning av det engelska ordet Alpha Hydroxy Acid

AHA är ett samlingsnamn för flera olika syror. AHA-syrorna är naturligt förekommande syror som utvinns ur sockret från olika växter, därför kallas de också ofta för fruktsyror. Alfahydroxisyrorna används ofta i kosmetika för att snabba på cellförnyelsen, exfoliera döda celler från hudytan, och för att förbättra hudens förmåga att bevara fukt. AHA-syror kan också framställas syntetiskt och används i allt från mat till medicin till industri. Det finns i huvudsak sex olika AHA syror som utvinns ur tre olika källor: sockerrör, mjölk och frukt. Eftersom namnen på de olika syrorna ofta förekommer på engelska, i innehållsförteckningar bl.a., så har vi skrivit ut dem inom parentes.



Glykolsyra (Glycolic Acid)

Glykolsyra har den minska molekylen av alla AHA-syror. Den är färglös, saknar lukt och är löslig i vatten. Glykolsyra framställs naturligt ur sockerrör, men framställs även syntetiskt av flera olika tillverkare. Glykolsyra är främst känt för dess användning i hårvårdsprodukter och kosmetika, där det bl.a. används för att avlägsna död och skadad hud, och för att minska rynkor. Det används även i höga koncentrationer för att rena betong, industriell utrustning, metall och vatten.



Mjölksyra (Lactic Acid)

Mjölksyra är en AHA-syra och framställs faktiskt ur sura mjölkprodukter, ost och yoghurt, såväl som jästa frukter och grönsaker. Mjölksyra förekommer också naturligt i människor och djur och förknippas med musklernas energianvändning. Man trodde länge att mjölksyra orsakade muskelutmattning; men bevis har faktiskt existerat sedan 1970-talet som indikerar på att mjölksyra faktiskt förser utmattade muskler med energi. Inom kosmetik så används mjölksyra som ett alternativ till andra AHA syror för personer som kan vara känsliga mot dessa. Det besitter även antibakteriella och hudsammandragande egenskaper.



Vinsyra (Tartaric acid)

Vinsyra förekommer rikligt i frukter och bär men hittas främst i omogna vindruvor och bananer, det är huvudingrediensen som ger vin dess distinkta smak. Kommersiellt så återfinns vinsyra som ett vitt pulver och används ofta i matindustrin för att ge mat en sur smak, och även som antioxidant. Det blandas också med bakpulver för att fungera som jäsningsmedel.



Citronsyra (Citric Acid)

Den högsta nivån naturligt förekommande citronsyra hittas i apelsiner, citroner och lime; men syran återfinns även som en del av den metaboliska processen i de flesta levande varelser. Citronsyra är en antioxidant och fungerar också som ett naturligt konserveringsmedel. Det används ofta inom matindustrin för att ge en sur smak till mat och dryck, dess tidiga användningsområde var för smaksättning av lemonad. Syran används även inom olika hudvårdsprodukter, men endast i små mängder p.g.a. dess höga surhet och sammandragande egenskaper.



Äppelsyra (Malic Acid)

Äppelsyra hittas i många frukter och grönsaker, men förknippas mest med äpplen och körsbär. Äppelsyra förekommer också som en del av den metaboliska processen i människor och djur. Det används ofta för att förstärka smak i drycker, godis, konfektyr, och i medicinska produkter som t.ex. sugtabletter. Även mandelsyra kan användas inom hudvård och jämfört med de andra AHA syrorna är dess molekylstorlek större vilket leder till en långsammare och jämnare penetrering av huden och som följd mindre irritation, detta gör att syran passar bra för de med känsligare och mörk hy.



Mandelsyra (Mandelic Acid)

Mandelsyra är en AHA syra som utvinns ur bittermandel. Det används ofta i hudvårdsprodukter för att behandla torr och solskadad hud. Syran har visat sig vara effektiv för behandling av acne p.g.a. sina antibakteriella egenskaper och också för att minska rynkor i äldre hud. Syran är mild och kan användas på de flesta hudtyper. Mandelsyra används också medicinskt för att behandla urinvägsinfektioner och som oral antibiotika.








TCA ”SOFT-LIFT” 5,500:-


Vår tuffaste antiage-behandling som effektivt korrigerar solskadad och ljusåldrad hud. Jämnar ut struktur, reducerar rynkor och linjer och vrider tillbaka "tidens tand". Behandlingen har varit "golden standard" inom plastikkirurgi sedan 60-talet och är en väletablerad avancerad hudvårdsbehandling. Boka konsultation före behandling!



ENERPEEL EYE & LIP ÖGONKUR 4X30 MIN 3,500:-


Den första och enda behandlingen med kemiska peels speciellt utvecklad för området runt ögonen, området där åldrandet oftast framträder först och syns som mest.