CARBOXY THERAPI


Koldioxiden bryter ner lokala fettdepåer, minskar förekomsten av celluliter, behandlar ärr och hudbristningar samt stimulerar kroppens kollagenproduktion vilket stramar upp huden.


Behandling

Carboxy har blivit utsett som det största skönhetsgenombrottet sedan Botox. Carboxyterapi fyller upp huden med koldioxid precis under dess yta, kroppen tolkar detta som att huden lider av syrebrist och som motreaktion ökar kroppen blodflödet och tillväxtfaktorer som VEGF (vascular endothelial growth factor) vilket bidrar till att nya blodkärl skapas. Reaktionen blir lite olika beroende på vilken plats och vad du behandlar, men förklaras enklast genom att förekomsten av syre och näringsämnen ökar i det behandlade området och förbättrar cirkulationen markant.


Carboxy kan behandla många olika indikationer:

  • Hudbristningar
  • Celluliter
  • Mörka ringar under ögonen
  • Slapp hud
  • Ärr
  • Fettansamlingar
  • Effekterna av varje Carboxybehandling förbättras med varje behandlingstillfälle.


2-4 ggr för mindre besvär som t.ex. små rynkor och 6-10 ggr för envisare åkommor, t.ex. celluliter och hudbristningar.

Behandlingen tar från 15 min i ansiktet till ca 30 min på kroppen. Behandlingsintervall från var tredje dag i ansikte till större intervall som varje vecka t ex på kroppen.

 

Produkten och behandlingen är välkänt i Europa och Sydamerika och använts på ett säkert och effektivt sätt. Hundratusentals har genomgått terapin utan komplikationer vid behandling av celluliter, psoriasis, diabetessår, sträckmärken mm.


Den ökade syrehalten kan t.e.x användas för att förbränna överflödigt fett eller minska hudbristningar från exempelvis graviditeter. Även hudens spänst påverkas av Carboxy eftersom det ökade blodflödet på den behandlade platsen stimulerar kroppens naturliga produktion av kollagen som i sin tur stramar upp huden och reducerar fina linjer, rynkor och mörka ringar under ögonen.


Carboxy therapy med injektion av koldioxid är en säker metod som har använts i åratal. Risken för blåmärken finns, men annars finns inga kända risker med den här behandlingen.