HÅRVÅRD

Mitt hår blev extremt mycket bättre efter att jag gjort behandling mot håravfall. Jag gick i ca fyra månader utan era produkter och mitt hår blev sämre, nu blir det era produkter resten av livet! - L. (Trelleborg)


TA HAND OM HÅRBOTTEN

Många problem med håret startar i hårbotten. Vi hjälper dig med allt från klåda till håravfall. 


Vi börjar med att titta närmare på din hårbotten och bedömmer sedan utifrån ådler, kön din historik. Vilken behandling som kan göra störst skillnad för dig


Behandlingsområden hårvård

Genetiskt håravfall och Alopecia

Fet hårbotten

Livlöst/Torrt hår

Långsam hårtillväxt

Klåda

Mjäll

Scanna hårbotten


TRICOLOGI - Läran om hårbotten

Vi analyserar och skräddarsyr behandlingar för att på bästa sätt motverka våra kunders hårbesvär. Vid analysen undersöker vi hårbotten med en mikrokamera som förstorar den 200 gånger. Vi tar bilder på hårbotten och kan ta fram dessa vid senare behandlingar för att jämföra. håret/hårbottens kondition och om det finns aktivitet i hårsäckarna.  Vid aktivitet kan vi med vår behandlingsmetod tillföra proteiner och mineraler. Våra produkter stimulerar bland annat hormoner och blodgenomströmning. Även syreupptag och rena hårsäckskanaler är viktiga bitar när vi jobbar för en friskare hårbotten med starkt och livskraftigt hår. 


Alla trikologiprodukter är naturliga och allergitestade på människor. De är ej testade på djur. Våra hårterapeuter använder en unik formula som är ekologiskt kliniskt testad för att behandla bl.a. följande hårbesvär:


Håravfall

Vi människor tappar hårstrån varje dag. Både kroppshår, fransar, bryn och hår på huvudet. Uppskattningsvis tappar vi 100-150 hårstrån på huvudet per dygn. Detta är fullt normalt. Ett onormalt håravfall kan bero på många olika faktorer exempelvis genetik, stress, undernäring, sjukdomar, vissa mediciner eller andra faktorer.


Manligt håravfall 

Det finns flera möjliga orsaker till manligt håravfall men till 95 procent orsakat av ärftliga faktorer. Den vanligaste formen av håravfall hos män är orsakad av dihydrotestosteron (DHT) hormonet som får hårsäckarna att minska i storlek och på så sätt hämmar återväxten av hår. Anledningen till att inte alla hårsäckar drabbas beror på att vissa inte är känsliga för DHT. DHT hormonet får helt enkelt hårsäckarna att skrumpna ihop och krympa. Till slut blir hårsäckarna så små att nya hår inte kan tränga fram ur dem för att ersätta de hårstrån som faller bort. Detta leder till att håret tunnas ut för att i vissa fall sedan försvinna helt.


Kvinnligt håravfall 

Det finns många orsaker till varför kvinnor tappar hår exempelvis näringsbrist, stress, genetiskt håravfall, medicinering eller sjukdom. Kvinnor som börjar tappa håret i samband med menopaus kan det vara svårt att veta om det orsakas av klimakteriet, är ärftligt eller har andra orsaker. Även hormoner kan påverka håret. Efter en förlossning är det till exempel naturligt att du tappar mer hår än vanligt under några månader. 


Stressrelaterat håravfall

Diffust håravfall innebär att något stressar hårsäckarna att gå in i en viloperiod. Som ett resultat av detta kan hårstråna så småningom börja falla av. Vad det här beror på försöker forskarna komma fram till och det har visat sig att hårsäcken har en egen livscykel – den växer, förändras, vilar och faller av. Ingen förstår egentligen det komplexa i det här, men det man kan säga är stress påverkar livscykeln och gör att hårsäckarna är för länge i vilo-perioden.


Fläckvis håravfall 

  • Alopecia areata är en autoimmun sjukdom som ger kala fläckar på huvudet. Hårväxten kommer dock tillbaka
  • Alopecia totalis – Allt hår på huvudet lossnar.

Det är inte helt känt vad som orsakar sjukdomen men den kan drabbar både män och kvinnor och hos de flesta varar håravfallet en tid för att senare upphöra och håret kommer tillbaka. Det har spekulerats i att sjukdomen skulle bero på en allergisk reaktion mot håret eller hårfolliklarna där håret växer men kan även till viss del vara ärftlig.


Vad kan vi göra för dig?

Vi har två olika typer av behandlingar. Vid konsultationen undersöks hårbotten med en microkamera, då ser vi tydligt om det finns liv i hårsäcken eller ej. Döda hårsäckar går inte att återuppliva men de hårsäckar som producerar ett för ögat icke synligt hårstrå, kan man stärka och få att producera ett grövre strå. Detta är inte trolleri där du får håret tillbaka över en natt utan det krävs tålamod och insikt om att en redan dålig hårsäck behöver tid för att växa till sig.

 

Kombinations behandling, 60 Dagarskuren och PRP eller Hairfiller har båda visats sig mycket effektiva. 


PRP är en förkortning som står för Platelet Rich Plasma vilket innebär blodplättsrik plasma.

Det går ut på att utvinna tillväxtfaktorer från eget blod som man sedan injicerar med små tunna nålar i hårbotten. PRP är en säker och effektiv metod utan kirurgiskt ingrepp och utan biverkan då inga tillsatser tillförs. Behandlingen utförs av Leg Sjuksköterska med flera års erfarenhet av PRP behandlingar.

Injicering av PRP i hårbotten innebär att man bromsar håravfall och ökar näringstillförseln i hårsäckarna, vilket resulterar i att man får tjockare, starkare och längre hår. Stimulering av stamceller sker i hårsäckarna, blodcirkulationen ökar genom nybildning av små blodkärl. Ökad blodcirkulation ger hårsäckarna mer syre och näring, Stamcellsstimuleringen resulterar i bättre celldelning i de svaga hårsäckarna vilket kan leda till att fler hårstrån kan växa ut ur varje hårsäck.


Känslig hårbotten är ett ganska vanligt problem. Symptomen  är varierande, klåda, stickningar, ömhet

Innan du påbörjar behandlingen erbjuder vi alltid en kostnadsfri konsultation antingen på telefon eller på plats, För att hjälpa dig till dom rätta produkterna

Boka ”Hårbottenanalys” eller ring och boka telefonkonsultation på telefonnummer 0410 333 011


Det kan hända att hårfoliklar blir inflammerade (folliculit) vilket kan ger en brännande, stickande och öm känsla i hårbotten. Detta tillstånd kräver en målinriktad antimicrobiell behandling, speciellt i den akuta fasen. Det krävs minst 3 veckors behandling innan problemen dämpas. Denna lugnande kur är baserad på essensiella Bergamott oljor, Melaleuca Alternifolia och Tea tree oljan vilka har antiseptiska, antifugal och antibakteriella egenskaper. Produkternas innehåll gör det möjlig att dämpa det inflamatoriska tillståndet och bekämpa problem så som rodnad och klåda.

Detta specialshampo är till för att användas varje dag och var gång du använder det så dämpar det fettproduktionen så kom ihåg att låta shampot sitta i och verka ett par minuter

Alla produkter är ekologiska utvunna av växtrikets ingredienser


För att boka din konsultation online tryck på knappen nedan, och sök “hårbottenanalys” eller ring och  boka telefonkonsultation på telefonnummer 0410 333 11Microkameran avslöjar fett, näringsbrist, torrt hår, blöt hårbotten...

Överproduktion av talg

Talg körteln i hårsäcken är till för att smörja och återfukta hårbotten. En överproduktion kan leda till försämrad syretillförsel, dålig växtkraft samt håravfall. Att ha en hög produktion av talg är alltid negativ för miljön i hårsäcken.


Att ha en fet hårbotten är alltid negativt för hårväxten.  Det skapar en dålig miljö i hårsäcken. När fettet kommer ut på hårbotten och möter syre så oxiderar det och kan klagga igen hårsäckarna. Talgkörteln fortsätter att producera talg men då det är stopp i hårsäckens öppning så samlas talgen i hårsäcken och cellerna som producerar hårstråt får sämre växtkraft. Ju mer du tvättar håret desto mer fett producerar talgkörteln (eftersom hårbotten torkar ut) och den negativa spiralen är ett faktum.


Behandling

Våra specialprodukter från Emmebi fungerar utmärkt oberoende av anledningen till problemen. Innehåller bland annat rosmarin och pepparmintolja. Rosmarin motverkar den överdrivna talgproduktionen och innehåller antioxidanter och exfolierande olja som desinficerar och renar skalpen för att motverka mjäll. Pepparmintolja används för sina antiseptiska egenskaper. Aloe Baradensis återfuktar huden vid torrmjäll. Dämpar klåda.

Detta specialshampo är till för att användas varje dag och var gång du använder det så dämpar det fettproduktionen så kom ihåg att låta shampot sitta i och verka ett par minuter


Alla produkter är ekologiska utvunna av växtrikets ingredienser

60-dagars kur mot håravfall 2,490.00kr


Specifika kliniska tester har visat en reducering av håravfall och förlängd livslängd på håret efter endast 3 veckors användning. Ökar antalet växande hårstrån, Stimulerar hårtillväxten, Minskar håravfall med 32,4% på 60 dagar. Denna kur ger fantastiska resultat tillsammans med En kur Hairfiller eller PRP


Schampo:

Schampot ökar blodcirkulationen, Är fritt från parabener och sulfater vilket gör att schampot löddrar mindre men torkar inte ut hårbotten.  Tensider (Ytspänningsmedel inom kemisk industri). 

Schampot tillför näring till hårsäckarna och rengör varsamt och förbättrar hudens elasticitet


Vätska 1 (Dag 1-20 )

Förbättrar blodcirkulationen vilket ökar syresättningen till hårfollikeln. Återfuktar och stimulerar metabolismen samt tillför den näring hårfollikeln behöver för att växa sig stark

Vätska 2 (Dag 21-40)

Ger en stark avgiftning, väcker upp hårfollikeln och ger en tydlig förbättring av hår och hårbotten. Skyddar och stimulerar hårbotten samt motverkar bildandet och förekomst av fria radikaler, som skadar hårsäcken genom att negativt påverka dess ämnesomsättning. Eliminerar toxiner

Vätska 3 (Dag 41-60)

Ökar hårets tjocklek och minskar Alfa 5 reducatorenzymet (Genetiskt håravfall). Stimulerar celltillväxten och ökar näringsupptaget till hårfollikeln. Motverkar bildandet av fria radikaler samt fullbordar antioxidant och anti-aging effekten av hårfollikeln


Plåstren

Frigör långsamt en serie av aktiva substanser. Dessa verkar tillsammans på de främsta orsakerna till håravfall. Plåstren ökar den kapillära cirkulationen samtidig tillförs den näring hårfollikeln behöver. Plåstren dämpar den negativa effekten av Alfa 5 reducatorenzymet (genetiskt håravfall) och stimulerar hårtillväxten genom att förstärka hårfollikeln. Den dämpar talgproduktionen och ökar tillväxten. 100% ekologisk


Innan du påbörjar behandlingen erbjuder vi alltid en kostnadsfri konsultation, för att se om förutsättningarna för dig är de rätta. För att boka din konsultation online tryck på knappen nedan, och sök “hårbottenanalys” eller ring och boka telefonkonsultation.