ENERPEEL - HANDS

ENERPEEL - HANDS

TCA 20%, LACTICACID 10%, KOJICACID 5%

 

Kemisk peel för åldrade händer med TCA. ENERPEEL® HANDS är en ”Cocktailpeel” speciellt utvecklad för behandling av solskadad och åldrad vävnad på händerna men kan även tillämpas på andra områden. Var ingrediens har väl dokumenterade effekter och tack vare den unika kombinationen förstärks behandlingseffekten och skräddarsyr behandlingen. Peelen är exfolierande.

 

ENERPEEL® HANDS reglerar melanin biosyntesen (pigment produktionen) som reglerar hudens pigmentering. Tillsatsen av Kojic Acid har blekande egenskaper som förstärker balansen i pigmentproduktionen. Behandling med   ENERPEEL® HANDS har indikation för ålderstecken på händerna med pigmentförändringar och åldersfläckar, ojämn textur och ev solskador. Den kraftiga exfolierande effekten gör huden ljuskänslig varför det är nödvändigt med fullgott solskydd efter behandlingen.

 

ENERPEEL® Hands är speciellt anpassad för en rad olika indikationer:

  • Hudförnyelse (Hudföryngring)
  • Solskadad hud med pigmentfläckar
  • Milda/Måttliga Ålderstecken (Linjer och rynkor)


Behandlingen

Behandlingen är en ytlig/medium peeling och upprepas som kur med 1 behandling varannan till tredje vecka.

 

Före / Under

Huden tvättas ren och därefter används en speciell vätska med ”Preporatory solution” som förbereder huden för peelingen. Peelingen appliceras med hjälp av en borste jämnt över hudytan och en svidande känsla uppstår. Applikationen upprepas i flera lager för mer djupgående behandling. Huden frostar då i takt med att koncentrationen av Peelingen ökar.  Efter verkningstiden neutraliseras syran med ”Neutralizer” och avslutas med Terproline kräm som ger ett nytt barriärskydd och återställer balansen samt solskydd.  

 

Efter

Graden av frosting/rodnad i huden efter behandlingen står i relation till hudens kvalitet och behandlingens intensitet. Pigmenteringar mörknar för att sen efter ett par dagar fjälla av med naturliga cellförnyelsen. Intensiteten sker i olika grad beroende på hudkvalitet vid behandlingstillfället. Huden återställs dock relativt snabbt efter behandlingen och en ny behandling kan göras med 7- 14 dagars intervall. 

 

Produkter under behandlingen

Följ noga de anvisningar terapeuter/läkare ger och som hör till behandlingen inklusive de för resp. efterbehandlande produkter. Informera om vilka ev. läkemedel och/eller andra preparat du använder. 

 

Kontraindikationer

  • Graviditet & amning
  • Aktiv inflammatorisk dermatit som herpes
  • Roacutane behandling de senaste 6 månaderna
  • Allergi för Mjölksyra