ENERPEEL - JR

ENERPEEL® JR

SALICYLIC ACID 15%, LACTIC ACID 20%, RESORCIN 14%

 

En klassisk peeling med historiska anor sedan 60-talet. Det är den ultimata peelingen för allmän uppfräschning och utjämning av hudton och pigment.

 

Jessner är en kemisk peeling med toxisk och metabol verkningsmekanism. En kemisk peeling som förutom utomordentlig antiage-effekt, effektivt behandlar även oönskad pigmentering. detta genom att "förgifta" melanocyten och reglera ner dess aktivitet. Peelingens unika sammansättning gör den naturligt antiinflamatorisk och passar alla hudtyper. 

 


ENERPEEL® JR

Har goda egenskaper vid behandling av Hyperpigmenteringar och Melasma men fungerar också som förbehandling till t ex TCA för att  ge ökad behandlingseffektivitet. ENERPEEL® JR är mycket säker även vid behandling av mörkare hudtyper och lämpar sig därför för alla hudtyper.


Eftersom Peelingen är  en flerlagerspeeling kan den anpassas för graden av hudförändringar, fler appliceringar ger djupare verkan. ENERPEEL® JR kan även anpassas som peeling för hudföryngring och är då speciellt lämplig om pigmentförändringar finns. Den exfolierande effekten gör huden ljuskänslig varför det är nödvändigt med fullgott solskydd efter behandlingen. 


ENERPEEL® JR är speciellt anpassad för en rad olika indikationer:

  • Hyperpigmentering (inkl Postinflammatorisk, Melasma & Lentigo)
  • Strier (Hudbristningar)
  • Milda/Måttliga Ålderstecken (Linjer och rynkor)
  • Förbehandling till TCA - Hudförnyelse (Hudföryngring)


Behandlingen
Behandlingen är en ytlig till ytlig/medium peeling och görs oftast som kur med 1 behandling per vecka alternativt varannan vecka beroende på indikation och hudens kvalitet. Behandlingen kan också göras som enstaka behandling i uppfräschande, hudföryngrande syfte. Som vid alla behandlingar är det hudens kvalitet och behov som styr hur ofta och tiden mellan behandlingarna
 
Före/under
Huden tvättas ren och därefter används en speciell vätska med ”Preporatory solution” som förbereder huden för peelingen. Syran appliceras med hjälp av en borste jämnt över hudytan och en svidande känsla uppstår. Applikationen upprepas i flera lager för mer djupgående behandling. Efter verknings tiden neutraliseras syran med ”Neutralizer” och avslutas med Terproline alt. Aknicare kräm som ger ett nytt barriärskydd och återställer balansen samt solskydd.

 

Efter
Graden av rodnad i huden efter behandlingen står i relation till hudens kvalitet och behandlingens intensitet. Efter ett par dagar sker en efterfjällning i olika grad beroende på hudkvalitet vid behandlingstillfället. Huden återställs dock relativt snabbt efter behandlingen och en ny behandling kan göras med 7- 10 dagars intervall.

 

Produkter under behandlingen
Följ noga de anvisningar terapeuter/läkare ger och som hör till behandlingen inklusive de för resp. efterbehandlande produkter. Informera om vilka ev. läkemedel och/ eller andra preparat du använder. Efter behandlingen rekommenderar vi Tebiskin Gly-clean och LC dagcreme. Som hjälper till att ljusa upp huden ytterligare.  LC finns också med spf. 50 

 

Kontraindikationer - JR ska inte göras vid

  • Graviditet & amning
  • Aktiv inflammatorisk dermatit
  • Roacutane behandling de senaste 6 månaderna
  • Allergi för Salicylsyra, Mjölksyra och/eller Resorcinol
  • Ger tillfälligt ökad ljuskänslighet