ENERPEEL - MA

ENERPEEL® MA

MANDELIC ACID 40% 

 

Baserad på mandelsyra. En ny säker peel med flera applikationsmöjligheter på en rad indikationer. Peelen har få sidoeffekter (med ingen eller endast mindre fjällning) och är speciellt lämplig för känslig, lättrodnad hud med inflammationer. Behandling med mandelsyra är säkert på alla hudtyper och  även sommartid. Ger omedelbart resultat i form av slätare hud och förbättrad hudton. Rengöring med stora fördelar. Denna syra är lämplig för alla som vill ha mer lyster och vackrare hud.

 
ENERPEEL® MA har rodnadsdämpande och inflammationshämmande effekter. Vid vuxenacne och rosacea fungerar den bra tack vare dess fettlösliga och antibakteriella egenskaper. Peelen avlägsnar hornpluggar i talgkörtelutförselgångar och motverkar/förbättrar därmed acne och acnerelaterade hudtillstånd.

ENERPEEL® MA är också effektiv som allmän hudföryngring med exfolierande och fuktgivande egenskaper. Peelen kan effektivt lösa upp hornlagret och yttersta cellagret, så att ny fräsch hud kan återbildas. 

 

ENERPEEL® MA är speciellt anpassad för en rad olika indikationer:

  • Rosacea och acne, framförallt hos vuxna med lättrodnad hy
  • Hudförnyelse (Hudföryngring)
  • Milda/Måttliga Ålderstecken (Linjer och rynkor)
  • Lämplig i kombination som post laser/ IPL har här en fördelaktig antibakteriell verkan


Behandlingen

Behandlingen är en ytlig peeling och görs oftast som kur med 1 behandling per vecka alternativt varannan vecka beroende på indikation och hudens kvalitet. Behandlingen kan också göras som enstaka behandling i uppfräschande, hudföryngrande syfte. 

 

Före / Under

Huden tvättas ren och därefter används en speciell vätska med ”Preporatory solution” som avfettar och förbereder huden för peelingen. Syran appliceras med hjälp av en borste jämnt över hudytan och en eventuell svag svidande känsla uppstår. Efter verknings tiden neutraliseras syran med ”Neutralizer” och avslutas med Tebiskins Sooth Cream som ger ett nytt barriärskydd och återställer balansen samt solskydd. 

 

Efter

Graden av rodnad i huden efter behandlingen står i relation till hudens kvalitet och behandlingens intensitet. Huden upplevs oftast rodnadsdämpad direkt i samband med behandlingen och ingen eller endast mild efterfjällning sker beroende på hudkvalitet vid behandlingstillfället. Huden återställs snabbt efter behandlingen och en ny behandling kan göras med 7- 10 dagars intervall. 

 

Produkter under behandlingen

Följ noga de anvisningar terapeuter/läkare ger och som hör till behandlingen inklusive de för resp. efterbehandlande produkter. Informera om vilka ev. läkemedel och/eller andra preparat du använder. Den exfolierande effekten gör huden ljuskänslig varför det är nödvändigt med fullgott solskydd efter behandlingen även om behandlingen är säker sommartid. 

 

Kontraindikationer - Tillfällen då behandlingen inte ska göras

  • Graviditet & amning
  • Aktiv inflammatorisk dermatit
  • Roacutane behandling de senaste 6 månaderna
  • Allergi för Mandelsyra
  • Ger tillfälligt ökad ljuskänslighetBoka en tid för Mandelsyra, en säker kemisk peel.