ENERPEEL - SA

ENERPEEL® SA

Salicylsyra 30%

 

Boka en tid hos oss för en konsultation för Kemisk Peel. En säker Beta Hydroxysyra i en unik kombination med essentiella fettsyror, Ethyllineolat och Triethylcitrate, och ger därmed en effektiv Peeling för behandling av Acne. Kombinationen har antiinflammatoriska egenskaper samt verkar mycket lipofil, dvs löser effektivt upp pormaskar. Kombinationen ger även viss blekande effekt varför Peelingen är lämplig även mot lättare solskador.
 
ENERPEEL® SA

Syran lämpar sig väl både för behandling av inflammatorisk acne men också komedon acne. Fungerar också för att reducera förhöjd talgproduktion och är därför lämplig även mot fet/oljig hud.  ENERPEEL® SA stimulerar flera verkningsmekanismer med bl a ökad collagen produktionen i de djupare lagren. Detta gör peelingen lämplig för hudföryngring.


ENERPEEL® SA är speciellt anpassad för en rad olika indikationer:

  • Hudförnyelse (Hudföryngring Milt/Måttligt åldrad hud))
  • Seboreisk hud och Acne Rosacea
  • Inflammatorisk och komedon Acne
  • Fet, oljebenägen hud


Behandlingen
Behandlingen är en ytlig till ytlig/medium peeling och görs oftast som kur med 1 behandling varannan vecka beroende på indikation och hudens kvalitet  

 

Före / Under

Huden tvättas ren och avfettas med ”Preporatory solution” som förbereder huden för peelingen. Syran appliceras med hjälp av en borste jämnt över hudytan och en svidande känsla uppstår. Efter ca 1 minut kristalliseras peelingen (precipitat) och är ej att förväxlas med frosting. Peelingen kan läggas i flera lager (vanligen 2) för att öka behandlingseffekten. Efter verkningstiden neutraliseras syran med ”Neutralizer” och avslutas med Aknicare kräm som avslutar behandlingen samt solskydd.  

 

Efter
Graden av rodnad i huden efter behandlingen står i relation till hudens kvalitet och behandlingens intensitet. Efter ett par dagar sker en efterfjällning i olika grad beroende på hudkvalitet vid behandlingstillfället. Huden återställs dock relativt snabbt efter behandlingen och en ny behandling kan göras med 14 dagars intervall.  

 

Produkter efter behandlingen
Ta hand om huden noggrant för bästa effekt använd gärna hemvårdsserien till Enerpeel. Tebiskin Osk serien vid akne och fet hud. Sooth vid Rosacea och hudföryngring. Båda finns med spf. Berätta alltid vilka ev. läkemedel och/eller andra preparat du använder.  Den exfolierande effekten gör huden ljuskänslig varför det är nödvändigt med fullgott solskydd efter behandlingen.

 


Kontraindikationer

  • Graviditet & amning
  • Aktiv inflammatorisk dermatit
  • Roacutane behandling de senaste 6 månaderna