UV TANDBLEKNING

Idag är tandblekning på klinik den säkraste och effektivaste metoden.


En blekning med UV-lampa tar ca 75 minuter. Tandkött och slemhinnor täcks innan tänderna penslas med väteperoxidgel 6% som sitter på 
i 3x15 minuter medan tänderna belyses med en UV-lampa.  Smidigare än med bettskena då den inte behöver upp-repas flera dagar (eller nätter). 


Genom att använda patenterad teknologi utstrålar LED-lampan ett säkert UV-ljus som hjälper till att snabba upp och förbättra tandblekningen. Detta är anledningen till att LED-lampan är det främsta valet hos många tandläkare vid tidseffektiv tandblekning. Tack vare denna teknik kan du nu få din tandblekning gjord på i princip samma sätt som hos tandläkaren men till en bråkdel av kostnaden


Väteperoxid är den allra vanligaste aktiva substansen i tandblekningspreparat idag och är väl beprövad i tandblekningssyfte. Väteperoxiden i sig bryter ner missfärgningar i tanden utan att skada eller förändra tandens emalj. 


Naturligt åldrande, kaffe, te, vin, snus, soja, cigaretter och starka kryddor gör att tänderna med tiden missfärgas. Antibiotika och fluor kan också orsaka missfärgningar under den tid då tänderna växer.Är tandblekning farligt?
Nej, det är det inte. Så här skriver socialstyrelsen om tandblekning:
För rätt patient, med rätt diagnos, behandlingsplanering och teknik är blekning av

missfärgade tänder den minst invasiva metoden för att uppnå förbättrad estetik.


Behandlingen utgör i dag ett väl dokumenterat alternativ till mer omfattande korrigerande terapi.


Vem bör inte bleka tänderna? 
* En tandblekning bleker bara själva tanden, inte eventuella lagningar på tänderna. Har du många lagningar på framtänderna behöver lagningarna bytas ut för att inte tanden ska se fläckig ut efter blekningen.


*  Åldrade grå tänder med djupa missfärgningar är svåra att få ett bra resultat på. 


*  Om du har försvagad och tunn emalj kan du inte bleka dina tänder. Här är enda lösningen en så kallad skalfasad i porslin, som klistras     ovanpå den gamla tanden som en tunn lösnagel.  


*  Du som har isande tandhalsar, blottade rotytor och otäta fyllningar bör undvika att bleka tänderna eftersom risken för biverkningar är   större.


* Gravida och ammande kvinnor bör inte bleka tänderna, då ingen forskning finns på detta..

Bilder på våra kunder.